Müslümanlar ve Bilim

Tarihe göz gezdirdiğimiz zaman , insanlığa faydalı buluş yapan bir müslümana rastlayamayız.Pusulayı müslümanların bulduğu söylenir ancak pusula , Çin esirlerinden müslümanlarca öğrenilmiştir.Matematikte sıfır rakamını bir müslüman bulmuştur.

Buzdolabı , televizyon , tekerlek , motor , cep telefonu , bilgisayar , internet gibi tüm insanlığı etkileyen icatlara baktığınız zaman , bunların mucitleri arasında bir müslümana rastlayamazsınız.Ancak bir icat bulunduktan sonra müslümanlar , o icadın Kuran’da yazdığını zaman zaman iddia ederler.Oysa burda bir çelişki vardır.Kuran , bu buluşlar ortaya çıkmadan önce ortaya çıkmıştır.Eğer bu buluşlar Kuran’da varsa ve müslümanlar Kuran okumuşlarsa , bu buluşları müslümanların bulması gerekirdi.Halbuki durum hiç de öyle değil.

Dünya üzerinde yaklaşık 1.4 milyar müslüman vardır.Fakat 1.4 milyar müslümandan , sadece ama sadece 9′u , bilimle ilgili nobel ödülü kazanmıştır.

Ayrıca çoğunluğu müslümanlardan oluşan ülkelere baktığınız zaman , bu ülkelerin geri kalmış olduğunu ve bu ülkelerde bilimin gelişmediğini görürsünüz.Kimse , “Şu ülkenin çoğunluğu müslümanlardan oluşur ve şu ülke gelişmiştir.” diyemez.Bunu söylediğiniz zaman cevap olarak “Bu durum islamın yanlış anlaşılmasından dolayıdır.” şeklinde cevap alırsınız.Farz edelim , 1 ülke islamı yanlış anladığı için gelişemedi.Peki ya diğerleri ? Hepsi mi islamı yanlış anladı ? Eğer hepsi yanlış anlayıp yorumladıysa , demek ki islam , yanlış anlaşılacak ve yanlış yorumlanacak bir dîn.

Ayrıca müslümanlar , dünyanın gidişatını etkileyecek icâtlara “şeytan icadı” diyerek bu icâtları kullanmamış , batı ülkelerinden geri kalmıştır.Televizyon için de kimi müslümanlar şeytan icadı demiştir.Oysa zaman geçtikçe , hemen hemen tüm müslümanlar evlerine önce şeytan icadı dediği televizyonları almıştır.

Müslümanların , bilimsel konularda gelişememelerinin bir nedeni de allah inancıdır. Bilimle içli dışlı kişiler , bir sorunu araştırırken mantıksal süzgeçten geçirirken , allah inancı olan insanlar “allahın işi.” , “allah böyle uygun görmüştür.” diyerek kendini araştırmaktan alıkoymuşlar , böylece bilimde yeterince ilerleyememişlerdir.

Müslümanların bazıları ; ateistleri , yahudileri , hıristiyanları sevmezler ; allah yolunda olmadığı için zaman zaman “kötü insan” olarak değerlendirirler.Oysa müslümanların kullandıkları televizyon,cep telefonu,bilgisayar,hatta saat ve ayakkabı gibi malların %90′ının sahipleri , islama bağlı değillerdir.

Tüm bu çelişkilerin yanında , şu soru akıllara takılmalıdır : Madem müslümanlar doğru yoldalar , madem en iyi yolu müslümanlar seçti ; neden hiçbir önemli buluş bir müslümana ait değil ? Ki eğer allah varsa , neden tüm bu faydalı buluşların mucitleri müslüman değil ?