İslam Hoşgörü Dini mi ?

İslamın hoşgörü dini olduğu iddia edilir.Oysa islam dahil hiçbir din , hoşgörü ile yayılamaz.İslam dini de zorbalıkla yayılan dinlerden bir tanesi.

Ki zaten tarihe baktığınız zaman ; Turan Dursun , Uğur Mumcu … gibi isimleri katleden kişiler , islamî kökenli gruplara üyedir.Aynı zamanda 2 Temmuz 1993′te , Sivas/Madımak Olayı’nda 80 kişinin bulunduğu oteli ateşe veren ve 37 kişinin canlı canlı yanmasına sebep olanlar ; “Müslüman Türkiye” , “Cumhuriyetin temelleri burada atıldı , burada yıkılacak” , “Sivas Aziz (Nesin)’e mezar olacak” gibi sloganlar atmışlardır.( http://www.youtube.com/watch?v=yMgmr6UuLe4 ) . Yakın zamanlardan örnek vermek gerekirse , Malatya’daki cinayeti gerçekleştirenlerin de islamî görüşe sahip olduğu bilinen bir gerçek.

Oysa , hiçbir ateist hiçbir müslümanı katletmemiştir.Zaman zaman islami görüşlülerin , islama inanmayan kişileri katlettiği görülmüştür ancak bir ateistin bir müslümanı katletmesi şimdiye kadar hiçbir yerde görülmemiştir.

Ayrıca , kuranda şiddeti farz kılan onlarca sure de mevcuttur.Nisa Suresi de bunlardan biri.

Nisa Suresi 74 İğreti hayatı âhiret hayatı karşılığında satanlar, Allah yolunda çarpışsınlar. Allah yolunda çarpışıp da öldürülen yahut galip gelene biz, yakında, büyük bir ödül vereceğiz.

Bu örneklerden de anlaşılacağı gibi ; islamın bir hoşgörü dininin olduğunu iddia etmek , aslında doğru olmayan bir iddiadır.